Serveringssteder

Katla

Katla er navnet på restauranten til den islandske kokken Atli Mar Yngvason, som i samarbeid med Lava Oslo åpnet dørene i Universitetsgata 12 i august 2018. Navnet er hentet fra en av de største vulkanene på Island og er et høyst levende sted med åpent kjøkken, uformell atmosfære og høy puls.  

Øl-akademiet

   

Øl-akademiet er den ledende kurs- og opplevelsesformidler innenfor ølfaget og er et uavhengig selskap stiftet av- og for ølinteresserte.

Gjennom sosiale aktiviteter og smakinger formidles ølkultur og er et folkelig møtested hvor sanser og kunnskap møtes. Deres mål er å skape engasjement og være en døråpner for deg som er glad i god mat og drikke.

Kullt

Kullt ligger midt i hjertet av Oslo - rett ved Rådhusplassen, med utsikt mot Aker Brygge og Kontraskjæret.

Fra Norges største innendørs kullgrill – den USA-produserte og Argentina-inspirerte fire meter lange Grillworks Infierno 154 – serverer Kullt en variert meny med kjøtt, fisk og skalldyr.

Dapper

Oslo Velo

Oslo Velo er sykkelverksted, kafé og bar i ett. På dagtid får du kaffe fra det Oslo-baserte brenneriet Kaffa, hjemmelaget søt bakst, frokost, lunsj og alt du trenger til sykkelen din. På kvelden skrur Oslo Velo lyset ned og musikken opp! Det tilbys et bredt utvalg av vin, øl, og deilig snacks hvis du er sulten. 

Bar Brutus

Bar Brutus er et spesielt sted. Et sted med flinke folk som noen ganger går for langt. Enten det er servitører i cargoshorts og camo-caps på vinteren, hovmestere i fotballtrøye som jeg antar er fra NOMAs bedriftslag. 

Sentralen

Sentralen er et samlingssted, verksted og scene midt i sentrum av Oslo. Sentralen holder til i et unikt hus med seks scener for ulike kulturopplevelser. I tillegg er det et arbeidssted for over 350 kreative mennesker som produserer ulike kulturuttrykk eller jobber med å finne nye løsninger på utfordringer i samfunnet. Noen av landets mest innflytelsesrike kokker står for servering av mat og drikke i første etasje i en restaurant og kafé.  

The Golden Chimp

En av oslos beste dumplingrestauranter. The Golden Chimp dyrker sin kjærlighet for dumplings og asiatiske smaker. Et sted hvor man kan oppleve japansk kultur gjennom mat, drikke, musikk og atmosfære. Konseptet er avslappet og syndig, mens menyen bevarer de rene asiatiske smakene.  

Hitchhiker

Hitchhiker er inspirert av gatemat fra hele verden og er kjent for å introdusere uimotståelige favoritter konstruert og gjenskapt med egen vri. Hos Hitchiker kan du få to land fra hver sin side av kloden kombinert i én og samme rett, og menyer endres hyppig etter sesong med et fokus på bærekraftige og økologiske råvarer.  

Hrimnir Ramen

Hrimnir Ramen henter inspirasjon fra japanske tradisjoner der presisjon og smak er det aller viktigste. Av Dagens Næringsliv har de blitt omtalt som oslos beste ramen-spisested. De unike smakene bygges lagvis med en rekke hjemmelagde sauser, ferments, krydder og oljer. Dette kombineres med en nordisk tilnærming med lokale og bæredyktige råvarer. Hrimnir er raust, varmt og smakfullt.  

Handwerk Botaniske

I nydelige omgivelser i Botanisk hage på Tøyen i Gamle Tøyen hovedgård finner du Handwerk Botaniske, en helårskafé med uteservering i sommerhalvåret. De har et spesielt fokus på gode, kortreiste og økologiske råvarer. Her får du god kaffe, deilig surdeigsbakst og kaker. De har også en lunsjmeny og det er også mulig å nyte vin og øl fra eget bryggeri.  

Talormade

Hos Talormade kan du nyte deilig kaffe, uimotståelige donuts i all slags bekledning du kan tenke deg, og softis. Et gøy, varmt sted hvor alle er velkomne.  

Fuglen Coffee Roasters Gamlebyen

Kaffebar om dagen, cocktail bar om kvelden og vintage design butikk i hele åpningstiden. Hos Fuglen Coffee Roasters Gamlebyen kan du få daglig nybakt brød, bakevarer, fersk juice, kaffebønner og ta med-kaffe.  

Bondens marked

Bondens marked kan du kjøpe mat direkte fra bonden. Bondens marked er i dag på om lag 20 ulike steder i Norge, fra Tromsø i nord og Kristiansand i sør. Produktene du kan få kjøpt her vil variere gjennom sesongen og fra marked til marked. Som oftest vil du finne ost, økologisk kjøtt, fisk og vilt, bakervarer, honning, frukt, bær og grønnsaker.