Program

Årets Mat*Larm bugner av matopplevelser over hele Oslo for alle matglade mennesker 23.-24.september!
Dyktige bønder og kokker får virkelig vist seg frem på årets matfest! Det blir inspirerende matløyper, matkino på St. Hanshaugen, mat- og drikkekurs, matløype på Matstreif og ulike smakfulle pop-up matfestivitaser!

Fredag 23. september / Lørdag 24. september

 
Kick-off Mat*Larm 25. august

Velkommen til Matkino på Rampen – sammen med Mat*Larm og Løkka Deli inviterer vi til filmvisning av Chef på vår takterrasse med saftig Cubano sandwich fra Løkka Deli. Siden Mat*Larm blant annet er støttet av landbruksmidler, og at arrangementet er i gamle Landbrukets hus tilbyr vi Landbrukets sandwich. Dette er et vegetaralternativ. 

 
Fredag 23. september

Pris: 599 kr for 3 smaksretter

(drikke kommer utenom)

Med matløypene hyller vi bøndene og det norske landbruket, og kokkene og restaurantene.  De som jobber hardt hver eneste dag for at vi skal få god mat på vår tallerken. Under Mat*Larm får du som gjest muligheten til å spise noe av det beste Norge har å by på.

Tematiserte matløyper med unikematopplevelser. Mat*Larm 2022 lager matløyper til deg med ulike temaer. På første stopp møter dere en Osloguide som guider gruppen mellom de tre restaurantene.
 

Soppløypa - Synonymt med høsten er sopp. Det er som å ha litt av skogen på tallerken. Dette er løypa for deg som elsker umami og rike, jordlige smaker!

Melkeløypa - Kua, geita, eller sauen. Norsk melk er i ypperste klasse. Her er mulighetene uendelige. Er du en osteelsker er dette løypa for deg!

Rotløypa - Vegetarianer er ikke et ord man bruker så mye lenger. Kall det hva det er: grønnsaker, belgvekster og nøtter. Dette er løypa for deg som vil hylle jorda og høstens grønnsaker. De søte og fargerike røttene som smaker ekstra godt nå på høsten. Bli med på rotløypa!

Epleløypa - Et eple er ikke bare et eple. Det finnes over 1000 epletyper, og de smaker alle ulikt. Bakt eple sammen med et mørt stykke svinekjøtt, eller en smakfull saus med norsk sider. Kokkene har frie tøyler i eplenes verden. Bli med på epleløypa!

Trad.løypa - Norsk tradisjonsmat har dype røtter her til lands. Får i kål, rakfisk eller potetball. Hva med å riste litt på tradisjonene? Vi har utfordret kokkene til å lage tradisjonsmat på en ny måte. Hva med Potetball bao bun, eller rakfiscurry?

Resteløypa - Matsvinn. Vi er alle nødt til å ta i et tak.  Og hvem elsker ikke en restefest? Bli med Mat*Larm på restefest!

Øko-løypa - Kort fortalt. Når du spiser økologisk mat så spiser du renere mat med flere næringsstoffer. Det er ingen sprøytemidler. Og dyrene har det som regel bedre. Høres dette bra ut tror vi at dette er løypa for deg!

Når: Fredag 23. sept kl. 17:00-19:00

Pris: 349 kr for 3 retter

(drikke kommer utenom)

 

Mat*Larm elsker samarbeid, og sammen med Matstreif har vi laget en matløype som går rundt hele Youngstorget! Torget er denne helgen proppfullt av norske produsenter og råvarer, og da er det ikke til å unngå at man blir sulten! Spis deg mett på en treretter på Matstreif! 

 

Hva får du servert?

Forrett
Hjertesalat fylt med Einerøkt laks fra Kim Rudis, dill og svedjerugkjeks

Hovedrett
Langtidsbakt kålrot fra Ommang med stuet kål, sopp og ølsprø

Dessert
Vaniljeis fra Alm Gard med salt karamell, smørstekt nordfjordlefser fra Bjørg og krydderbakt plomme

Se etter stands merket med Mat*Larm. Vis billett, og få et stempel for hver av rettene du henter.