Produsentene

logo.png

Ask gård

Ask gård er en økologisk produsent av spekemat. Vi ligger plassert i utkanten av Nordmarka. Gården driver økologisk lamme drift, og dyrene sommer beiter i nordmarka og krokskogen. Vi produserer produkter av lam og gris, grisene kommer fra Aamodt gård, med bonden Heinrich Jung. En klar inspirasjon til sydligere strøk, men med norske råvarer.

cropped-logo.png

Bringebærlandet

Bringebærlandet ligger rett utenfor Drøbak, en drøy halvtimes kjøring sør for Oslo. Her er det god jord og mye sol hvor bringebærplantene trives godt. Hos bringebærlandet får du bringebær rett fra jordet, honning og bringebærvin.

Logo-Edel-svart-e1575418307464.png

Edel Sider

Edel Sider blir produsert på Åkre Gård i Hardanger. De foredler sideren fra egne epler fra gården og har et terroiret som ligger i en helling ned mot fjorden. Den sprudlende herligheten selges i dag både til Hong Kong og Hollywood. 

logo-3.png

Eventyrsmak

Eventyrsmak er en interesseorganisasjon for bedrifter og personer som produserer, bearbeider, selger eller serverer lokal mat i Buskerud.

logo2.png

Grøndalen gård

Grøndalen gård drives økologisk. Melken kommer fra deres 19 glade kuer av rasen norsk rødt fe. Fra mai til oktober spiser kuene gress fra verdifulle kulturbeiter i ravinedaler ned mot Glomma. Her er det et stort mangfold av gressarter, kløverarter, blomster og urter. Kuene kan gå inn og ut som de selv ønsker hele året. Inne holder kuene til i et løsdriftsfjøs. Her ligger kuene på halmseng som blir tilført ny halm hver dag. I tillegg til fôret kuene spiser ute får de låvetørket høy inne.

logo-main-2x.png

Holte Gård

Holte Gård er en familiedrevet gård i Drangedal som produserer kjøtt og egg fra kylling, and og gås. Vi har helt fra starten drevet gården med en enkel filosofi: Alle dyrene skal komme fra vår egen gård, og driften skal være basert på økologiske prinsipper og god dyrevelferd.

LOGO-Hol-Ysteri-SORT.png

Hol ysteri

Tim Stenberg fra Hol ysteri og Prestholt har tryllet fram et herlig, lite osteparadis i ysteriet sitt. Stølen ligger 1242 m.o.h. som en av de høyest liggende stølene i Norge, ved foten av Hallingskarvet, nesten inn i Hallingskarvet Nasjonalpark. Prestholt Geitost har produsert Ekte brun Geitost på Prestholt siden 1990.

dyre_gaard_16_orig copy.png

Dyre Gård

Økologisk eplegård med 35.000 epletrær og oppgradert gårdspresseri. Dyre Gård er finalist i Det Norske måltid i 2018 med økologisk eplemost av Holsteiner Cox.

logo-invert-2.png

Klostergarden

Klostergarden har sitt utspring i Utstein Gard, nærmeste nabo til Utstein Kloster, Norges eneste bevarte middelalderkloster. Produksjonen de har i dag bygger på generasjoner av kunnskap og ektefølt engasjement for jordbruket og dyrehold. De har rundt 600 vinterfôra sau, 1600 slaktegris, 15-30 utegående gris, 30 ammekyr og et stort kulturlandskap å holde i hevd. I tillegg har de nylig etablert et gardsutsalg, like nedenfor klosteret.  

Du kan smake gydas jordpotet hos Handwerk Botaniske under Mat*Larm. 

Ql2uILoE.jpeg

Meir Aquavit

MEIR er den nye generasjonen akevitt, utviklet av de fremste akevittekspertene i verden med filosofien «alene kan du bli god, sammen med andre blir du best». Ved å kombinere erfaring og kunnskap om norsk akevitt med internasjonale smaker, tar MEIR norsk kultur med på en reise for å fornye det bevarte. MEIR gir en smaksopplevelse som tilfredsstiller alle sansene; syn, følelse, hørsel, lukt og smak. MEIR er akevitten for den som er nysgjerrig og som ønsker MEIR av livets gode øyeblikk.

fehxjuzgldhv3ecr4fph.png

NeRø

Lengst nord i fruktbygda i Øst-Telemark ligger NeRø Frukt og Sider. Her dyrkes  økologiske epler samt moreller. Mer og mer av eplene presses til eplemost, men enda mer spennende er det å lage sider av dem. Sideren lages ved lave temperaturer noe som både utfordrer og utvikler aromaene på en helt særegen måte. NeRø har et kompromissløst mål om at alle produkter de leverer skal gi en god opplevelse - alltid.

rg_logo.png

Røyland gård

Hos Røyland gård får du skogsgourmet og kortreiste råvarer. Epler plukket av engasjerte mennesker. Blåbær, rips og granskudd. Krekling og tyttebær. Alt fra Norges dype skoger. Produktene blir laget i gårdstårnet på låven.

Scalmarin

Scalmarin består av et team sammensatt av unik kompetanse innen det marine fagfeltet og sjømatentusiaster. Vår kunnskap og vårt engasjement for bærekraftig produksjon av sjømat gjør at vi kun leverer de beste råvarene, hvor kvalitet, miljø og matsikkerhet alltid er i fokus.

logo-2.png

Skjærgården gartneri

Skjærgården gartneri leverer friske grønnsaker og urter som setter en spiss på et godt måltid. Her langs kysten av Oslofjorden er forholdene spesielt gode for dyrking av grønnsaker. De solrike dagene, den varme gode jorda og vinden fra havet skaper et mikroklima som er perfekt for deres produksjon.

Skott Gård

Skott Gård har lang tradisjon med frukt- og bærproduksjon. Av dette lager de fruktvin av høy kvalitet som «Isplomme», laget av gårdens plommer, og «Hylleblomst» fra gårdens velduftende svarthyllbusker. Skott Gård produserer også kirsebær, hageblåbær, stikkelsbær, samt saft og syltetøy av bærene de sanker.

Logo_smalahovetunet-liggande-500px.png

Smalahovetunet Voss

Smalahovetunet Voss er ei familieverksemnd på garden Løne på Voss. Smalahovetunet er den einaste smalahoveprodusenten i landet, men i tillegg til smalahove vert det laga pinnakjøt, rullepølse, korv og mange andre tradisjonsrike kjøtprodukt. 

logo-1.png

Sveinhaug gård

Sveinhaug gård bruker økologiske  og historiske frø, og dyrker gamle sorter av salater, beter og gulrøtter i flotte farger, asparges, sukkererter og bønner, pastinakk og selleri, svartkål og grønnkål, jordskokk og potet. De har tradisjonssorter av frukt og bær, og tjue ulike sorter rabarbra som de høster fra tidlig om våren. Alt dette gir en fantastisk rikdom i smak, struktur og farge. 

TNC_logo_Signature-01.png

The Northern Company

The Northern Company er et prisvinnende norsk selskap som høster og selger tang fra Nord-Atlanterhavet.  

De tilbyr håndplukkede, naturlig dyrkede havgrønnsaker samt havgrønnsaker dyrket på linjer, og høster fra de reneste farvannene ved Norges kyster i samsvar med organiske prinsipper og med respekt for balansen i

økosystemet.

Ysteri_logo_standing.png

Thorbjørnrud ysteri

Thorbjørnrud Ysteri har produksjonslokaler i det gamle svømmebassenget på Thorbjørnrud Hotell som ligger på Jevnaker. Her produserer det oster på både kumelk og sauemelk fra Olav Lie-Nielsen på Øvre Kjekshus Gård på Gran. Flere av ostene har utmerket seg både nasjonalt og internasjonalt og brorparten er tildelt Spesialitetsmerket for unik smak fra Matmerk.

unnamed-2.png

Tomtermais

Ferske grønnsaker rett fra jordet. Her kan kunder komme å plukke grønnsaker selv, eller besøke gårdsbutikken for å handle ferske grønnsaker. 

sun-instagram-transparent-sort.png

Villbrygg

Villbrygg lager sesongbaserte eller eksperimentelle brygg som formidler en følelse fra vill nordisk natur. Alle drikkene er alkoholfrie, komplekse og 100% naturlige. Villbrygg gjør det mulig å nyte fantastiske smaker samtidig som en tar vare på seg selv. De sanker ville vekster, bruker lokale råvarer og elsker spennende ingredienser med ubrukt potensiale. Slik som naturen er deres produkt portfolio mangfoldig og forandrer seg stadig. Fordi det er best for jorda.