top of page

Julemarked

Når: 11.desember 2022

Kl: 12.-16.

Sted: Inne og utenfor The Salmon på Tjuvholmen

Pris: Gratis

IG innlegg.jpg

Mat*Larm inviterer til et intimt og koselig julemarked ytterst på bryggekanten, både i og utenfor The Salmons lokaler på Tjuvholmen. Vi samarbeider med The Salmon fordi Norges mattradisjoner finnes både i havet og på land! Vi forener de to skattekammerene under vinterens julemarked.

 

Det er gratis inngang for alle barn og voksne på Mat*Larm sitt julemarked!

Hvem kommer?

Geitmyra

 

Geitmyra matkultursenter for barn og juniorkokkene kommer på Mat*Larm sitt julemarked for å lage gløggkrydder sammen med alle barna som kommer! Se, lukt og smak på masse godt  julekrydder! 

 

Líf laga kommer også på julemarkedet, og de selger varm eplemost som man kan ha gløggkrydderet i. Alle barna som lager eget gløggkrydder får et Mat*Larm forkle laget av @bokhari.

Å spise skikkelig god mat er noe alle barn bør få oppleve. Det er sosialt, og gir sanselige erfaringer som vi husker gjennom livet. Å gi barn tilgang til gode matopplevelser er noe av det viktigste de gjør på Geitmyra!

The Northern Company 

Northern Company kommer til julemarkedet på The Salmon, og har med et utvalg av sine flotte plantebaserte produkter. Leter du etter en unik og bærekraftig matgave eller kanskje noe lekkert til ditt eget julebord har de den perfekte gave! De har satt sammen flere spennende julepakker og gode tilbud. Du vil blant annet finne trøffeltang, røkt søl, Nordisk tangsalt, comfort food og en rekke funky fermenteringer og pickles!

 

Northern Company er et prisbelønnet norsk selskap som høster og selger viltvoksende tang og tare fra Træna, like ved Polarsirkelen. De anvender naturlige konserveringsmetoder som tørking, modning og fermentering for å bevare best mulig kvalitet og smak i alle produktene sine.

Líf laga 

Líf laga kommer på julemarkedet vårt, og de skal selge varm eplemost og varme eplelapper! 

Líf laga handler om ungdom, epleplukking, møteplasser og det å skape verdier som kommer fellesskapet til gode. Eplene i Líf laga er håndplukket av lokal ungdom i samarbeid med asylmottak, skoler, idrettslag og andre lokale ildsjeler.

Overskuddet fra salget av eplemosten Líf laga går tilbake til lokal ungdom. Målgruppen er ungdom, men de når ut til alle som bor og lever i nærområdene i Groruddalen, og liker å se på prosjektet som et folkehelseprosjekt med hovedfokus på ungdom og ungdomskraft.

Solhøi Cider

Få varmen på julemarkedet med en rykende varm eplesider fra Solhøi Cider!
Solhøi startet opp i 2016 av sidermaker, hjemmebrygger og kunstner Martin Bech-Ravn som lager naturlig villgjæret cider, av de beste norske eplene. Hele prosessen gjøres for hånd. Ingenting er tilsatt, eller tatt fra, etterlater et naturlig produkt bestående av 100% frukt. Filosofien bak Solhøi er å jobbe med naturen, ikke mot den. Hos Solhøi handler det om å skaffe best mulig råvarer og lede dem i best mulig retning. Resten ordner naturen selv, på sine egne premisser.

Fredriks røkeri på Fiskehallen

Kom på julemarkedet og smak på The Salmon røkelaks fra Fredriks røkeri på Fiskehallen i Oslo. Her røyker de det som kanskje er Norges beste røkelaks! Laksen røkes etter gamle håndtverksmetoder og holder svært høy kvalitet. Fredrik håndterer hele prosessen selv. Fra nedskjæring, saltlake, tørking og til slutt røyking hengende i røykeovnen før den tørkes igjen.  Dette håndverket tar nesten en uke fra start til slutt. Det er kanskje det som gjør røkelaksen deres så unik! Kom og smak selv!

Bjune Gårdsdrift

Kjøp nydelig julemat fra Bjune Gårdsdrift på Mat*Larm sitt julemarkedet! De har også med seg lam og honning fra Krokeborg Gård og honning fra Tohn Gård. Så her kan du handle til en smakfull julefeiring! 
Bjune Gård er en gård sentralt i Vestfold. Driver med produksjon av slaktegris og ammedyr. Med fokus på kvalitet og dyrevelferd, selger de kjøtt direkte fra gården. Som en del av produksjon har vi gris på friland. Alt kjøtt solgt her fra gården er fritt for antibiotika, de har stort søkelys på dyrevelferd gjennom velferdsprogram. Frilandsgrisen blir i tillegg til kraftfôr fôret på returbrød og grønnsaker.
Alle produksjonsdyra kan ses og møtes på gården. Deler av svineproduksjonen foregår ute hele året. De ønsker at grisene sine skal få leve så naturlig som mulig, så hos Bjune Gård Her kan du møte grisen i deres naturlige element ute

Myhres Matsopp

På årets julemarked kan du kjøpe fersk shiitake og piggsvinsopp hos Myhres Matsopp! 
 
Soppen dyrker de på renest mulig måte, nemlig på en blanding av ubehandlet norsk bjørkeflis og økologisk speltkli fra Holli Mølle. Etter å ha dyrket sopp i liten skala i nesten 10 år begynte de arbeidet med å utvide produksjonslokalene for ca. halvannet år siden. Med mål om å bli en en av Oslo og omegns lokale økologiske sopprodusenter. For øyeblikket har de fokus på dyrking av piggsvinsopp og shiitake. 

Mikes Corner

Mikes Corner kommer på Mat*Larm sitt julemarked, og de skal servere varme og saftige sandwicher med en liten julevri! 
Michael Ray Vera Cruz, mest kjent som Karpes fotograf, driver også sin drømmebodega, Mikes Corner i Oslobukta. Her får du servert saftige sandwicher, fries og kyllingvinger - i ekte amerikansk stil. De elsker samarbeid, både med andre aktører og kombinering av ulike kjøkken. Under Mat*Larm i september lagde de blant annet fritert komle som smeltet i munnen! 

MS Donna

MS Donna kommer på julemarkedet med sin fantastiske kongekrabbekraft! 
 
MS Donna har sitt opphav fra Nesseby, Finnmark, hvor Kjell Olav Rugset jobbet flere år som fisker på nettopp fiskebåten M/S Donna. Med respekt for havet og hva som lever i det, jobber de i dag med løsninger på hvordan de kan benytte kongekrabben bærekraftig. 
 
Deres beste eksempel på det er Kongekraft. En basekraft, produsert i Asker av kongekrabbeskall. Den smaker tydelig av kongekrabbe og er veldig anvendelig. Bruk den til delikat kongekrabbebisque, i din beste fiskesuppe eller i risotto. De deler gjerne oppskrifter.
 
Det er mye sirkulær og sosial kraft i hver dråpe. Dessuten er Kongekraft finalist i Det Norske Måltid.

Gled noen som trenger det i jula

Det koster så lite å glede noen i jula! Kjøp et ekstra produkt under julemarkedet, og doner til Fattighuset i Mat*Larms julekasse!

Vinn billetter på julemarkedet!

De første 50 kundene på Mat*Larm sitt julemarked får hvert sitt Mat*Larm-nett, og i hvert nett ligger det en lapp du kan skrive navn og nummer på! Legg igjen lappen der det er merket, og så trekker vi en vinner i uke 50! 

Gratis Mat*Larm forklær til alle barna!

 Alle barna som lager eget gløggkrydder får et Mat*Larm forkle laget av
@bokhari.
Vi elsker å samarbeide, og vi elsker enda mer å skape gode og varige relasjoner. Samarbeidet vårt med Bokhari er noe vi ønsker å vise frem for å gi de den oppmerksomheten de fortjener. De leverer alltid etter våre ønsker, er kjappe med leveranser og ikke minst leverer de bærekraftige produkter av høy kvalitet.

Bokhari er en sosial entreprenør som setter miljø og mennesker i fokus. De bidrar til å sikre gode, trygge arbeidsplasser til hundrevis av håndverkere i Pakistan, de fleste kvinner, gjennom produksjon og salg av håndlagde produkter. Samtidig får håndverkernes egne barn tilgang til utdanning gjennom LAMS-skolen vegg-i-vegg med veveriet. 

“Takk også til deg og dere for flott og konstruktivt samarbeid–vit at dere bidrar ikke bare til trygge og anstendige arbeidsplasser, men også til at jenter og gutter får skolegang!”

Amar Bokhari - CEO & Social Entrepreneur i Bokhari
 

bottom of page