UTSTILLERE

Mat*Larm ønsker å invitere produsenter og kokker som utstiller til årets mat- og drikkefestival! I tillegg til matløyper og annen mat-  og drikkerelatert festivitas skal vi ha et torgarrangemnet på Tjuvholmen.

KRITERIER FOR Å VÆRE UTSTILLER

Som utstiller må man være et registrert foretak, ikke privatperson og produsere norsk lokalmat- eller drikke, eller selge mat laget med norsk lokalmat- eller drikke. Påmeldingen blir ikke godkjent hvis ikke disse kriteriene er dekket. Påmeldingsavgift blir refundert om påmeldingen blir avlyst. 

Påmelding er bindende, og betaling skal skje i forbindelse med påmelding. Utstiller som trekker sin bestilling etter at vi har bekreftet påmeldingen, må betale en kanselleringsavgift på 1000,-. Utstiller som trekker sin bestilling mellom 1.juli og 30.juli refunderes 50 prosent av innbetalt avgift. Ved kansellering etter 1.august blir det ikke gjort refusjon på innbetalt beløp. All betaling skjer via Hoopla.

PÅMELDING

Påmelding gjør du her: PÅMELDING

Betaling gjør du her: BETALING

Vi har fortsatt noen ledige plasser, så her gjelder første person til mølla. Det er Mat*Larm som plasserer alle utstillere. 

Det finnes to alternativer for påmelding:

 • Egen standplass med eller uten telt

Mat*Larm utdeler teltplass til deg uten at vi kobler deg med en kokk

 • Standplass med eller uten telt sammen med kokk

Du som produsent blir koblet sammen med en kokk/lærling som også har meldt seg på. Dere samarbeider i forkant av festivalen om å lage en eller flere smaksretter til publikum. Kokken lager retter av deres produkter og selger retten, og du som produsent selger dine produkter, side om side. Dere får utdelt en felles teltplass. Det er ingen føringer fra oss om type rett, pris og innhold. Velger du dette alternativet kobler vi deg med en kokk/lærling, og dere er selv ansvarlig for det videre samarbeidet. Dere deler da utgiften på standplass.

Ta kontakt dersom det er ønskelig med andre størrelser på standplass. 

PRISLISTE

Pris på telt, bord, stol og kjøleskap er samme for hele helgen. Priser er eks.mva.

 1. Standplass 3x3m - 2000,-
 2. Standplass med telt 3x3m - 3500,- (kostpris på telt) 
 3. Standplass 3x6m - 4000,- (kan også leies uten kokk, men da må man betale hele summen selv)
 4. Standplass med telt 3x6m - 6500,- (kan også leies uten kokk, men da må man betale hele summen selv) (kostpris på telt) 

Tillegg (kommer utenom oppgitt pris ovenfor):

Bord pr stk - 100,-

Stol pr stk - 30,-

Plass i kjølecontainer  - 500,-

Kjøleskap 100L, 200L eller 350L - 600,-, 850,- 1200,-

Strøm etterfaktureres og avregnes ut fra totalt forbruk delt hver bruker sin effektbestilling. Spesifiserer ditt behov i påmeldingsskjema. 

Dersom du har eget telt er det kun hvite quick up-telt i samme størrelsen som er tillatt. Det er ikke mulig å ta med kjølehenger inn på området. Henviser til kjølehenger. 

TIDSPUNKTER

Det kreves ekstra kjøretillatelse på Tjuvholmen. Det er mulig å kjøre inn på området mellom kl.07.00-11.00 med kjøretillatelse. Meld inn dette i påmeldingsskjemaet. Hvis man ønsker nedrigg etter kl.18.00 lørdag 26.august må vi ha en egen avtale. Vi står for vakthold gjennom dagen og natten. 

Opprigg - 24.-25.august, før kl.11.00

Åpningstider torgarrangement - 25.august - åpent mellom kl.12.00-17.00

Åpningstider torgarrangement - 26.august - åpent mellom kl.10.00-18.00

Nedrigg - 26.august etter kl.18.00

PARKERING

Tjuvholmen Parkering - Tjuvholmen - Vi jobber med en avtale og kommer tilbake til dette. 

OVERNATTING

Vi prøver å få til en hotellavtale, og kommer tilbake til dette. 

PUBLIKUM 

Årets gjennomføring av Mat*Larm er tredelt, og består av matløyper, torgarrangement samt andre mat- og drikkerelaterte aktiviteter. 

Mat*Larm er en hovedstadsfestival med sitt store mangfold av matkulturer og nasjonaliteter, og for å gjøre festivalen tilgjengelig for flere er torgarrangementet et  tiltak for å kunne få til dette. Mat*Larm har ambisjoner om å være  en mat- og drikkefestival for hele hovedstaden, så involvering av bydelene er en prioritet.

Torgarrangementet skal være stedet for de som er opptatt av lokalmat og gode smaksopplevelser. Mat*Larm sin definerte målgruppe har vært et matinteressert publikum mellom 25-60 år. Det er et mål om å nå de under 25 år og de over 60 år med gjennomføring av torgarrangementet. 

Oppsummert så er bakgrunnen for et ønske om gjennomføring av et torgarrangement i 2023 at Mat*Larm skal være tilgjengelig for alle; barn, unge, voksne og eldre samt gi bonden, produsenten og kokken en enda større arena for synliggjøring og salg. Dette vil være både en matnyttig arena, men også en politisk arena.


KONKURRANSER

Det vil selvfølgelig være konkurranser under festivalen! Mer info om dette kommer. 

MILJØ OG SAMFUNN

Alle utstillere plikter å bruke engangsartikler i henhold til loven. Det vil også bli plassert ut miljøstasjoner på området slik at vi får sortert avfall. 

Vi jobber også med en avtale for å omfordele overskuddsmaten etter festivalen til ideelle organisasjoner som hjelper vanskeligstilte mennesker.

BRANSJE

Mat*Larm sine samarbeidspartnere Selvaag Eiendom, MENY og Asko blir en stor del av arrangementet. 

ASKO planlegger et eget bransjearrangement under festivalen med HoReCa og produsentene til stede på arrangementet. 

MENY kobler på matskatter og tar med sine lærlinger for å samle alle matfaglige krefter sammen. 

Espen Lie skriver til oss at - ML er en viktig brikke i omdømmebyggingen til MENY rundt lokalmat. Vi gjør ikke dette for å konvertere til salg her og nå, men tenker langsiktig. - For å ytterligere forene bonden og kokken har ML en ambisjon, i samarbeid med Asko, om å sette opp et HoReCa-telt. Dette vil kunne være en plattform for å ha kurs og smakinger, og gjennom dette vil det kunne skapes varige relasjoner mellom aktørene ved at de møtes på en felles arena. 

Mer info om dette, og etterfest etter torg-arrangementet lørdag 26.august kommer! 🙂 

UTBYTTE FOR DELTAGELSE

 • Å bli del av et unikt utstillingsvindu i hovedstaden 
 • Bred synlighet i våre digitale kanaler - matlarm.no og hanen.no
 • Mat*Larm er en viktig matarena, og ved å være en del av Mat*Larm vil det kunne generere flere kunder i ettertid
 • Et nytt nettverk av kokker, produsenter og andre i bransjen
 • Deltakelse i konkurranser under arrangementet
 • Deltakelse i HoReCa-rettede aktiviteter under arrangementet

VÅRE FORVENTNINGER TIL DEG

 • Aktiv deltagelse i dialog i forkant og underveis av Mat*Larm
 • Informasjonsutveksling innen gitte frister
 • Dere forplikter dere til å gi Mat*Larm synlighet gjennom egne kanaler

For å markedsføre dette på best mulig måte er vi avhengig av at dere sender oss tekst og høyoppløselige bilder.

Har du spørsmål kontakt prosjektlederne for Mat*Larm på julie@hanen.no eller mariel@hanen.no

 

SERVERINGSSTED

HVA ER MAT*LARM?

Mat*Larm ønsker å invitere ditt serveringssted med i årets mat- og drikkefestival. Mat*Larm er HANEN sin mat- og drikkefestival i Oslo. Festivalen skal løfte frem lokalmat-Norge, og setter fokus på møtet mellom bonden og kokken. Ett av de viktigste målene er å vise vei for bonden og produsenten inn mot HoReCa. Som et resultat av dette legger Mat*Larm til rette for at det skapes kreative og unike mat- og drikkeopplevelser for Oslos befolkning.

PÅMELDING HER: PÅMELDING MAT*LARM 2023

Fristen for påmelding er løpende.  Mat*Larm arbeider kontinuerlig med å fordele tidspunkter, løypetema og sammensetning av restauranter. 

Påmeldingen er bindene. Grunnen til dette er all logistikken det innebærer å planlegge en matløype.

MATLØYPER

Hvordan funker det? 

En matløype består av 3-5 serveringsstopp på 3-5 ulike serveringssteder. I løpet av et tidsrom på 3-4 timer blir en gruppe på mellom 10-30 personer guidet av en Osloguide fra serveringssted til serveringssted. Hvert serveringssted serverer sin unike Mat*Larm-rett laget med norsk lokalmat innenfor løypetema gitt av Mat*Larm. Nytt av året er at drikke er inkludert i prisen. Så vi oppfordrer til å servere norsk sider, øl eller lignende. 

Gruppen med gjester ankommer serveringsstedet sammen med en Osloguide, og blir plassert i én gruppe på serveringsstedet. Vi ønsker å skape et varig samarbeid mellom bonden og kokken, så der det er mulig, vil bonden også være tilstede på serveringsstedet.

Matløyper gjennomføres fredag 25.august og lørdag 26.august. Tidspunkt på dagen avtales nærmere.

MAT*LARM-RETTEN OG DRIKKE

Kokken utfordres til å skape en smaksrett (liten hovedrett) med fokus på råvarer til lokalmatprodusenten. Kokken må gjerne bruke egne faste produsenter av norsk lokalmat. Alternativet er at vi kobler dere med noen. Kriteriet er at smaksretten skal bestå av norske, lokale råvarer. Vi oppfordrer kokken til å tenke utenfor boksen. Kan man ta gamle tradisjonelle retter, og tenke nytt? Det oppfordres også til å servere norsk drikke.

Størrelse på smaksrett: 

70-150 gram protein/hovedråvare. Hver smaksrett inkluderer drikke.

BILLETTER

Billetter selges via vår nettside/ticketmaster.

BETALINGSMODELLEN

Billettinntekter deles likt på antall serveringssteder per matløype og arrangør. Prisene for billett er estimerte priser per 18.04.23. Denne prisen kan forandre seg litt, men ikke mye. Se to eksempler under:

Eksempel 1:

1 arrangør

3 restauranter

Pris på matløype 849,- eks.mva. 

Antall gjester per matløype 20 stk

Hver aktør får per solgte billett: 849/4=212,25,-

Hver aktør får totalt hvis utsolgt: 212,25*20=4245,-

Eksempel 2:

1 arrangør

4 restauranter

Pris per matløype 1050,- eks.mva. 

Antall gjester per matløype 25 stk

Hver aktør får per solgte billett: 1050/5=210,-

Hver aktør får totalt hvis utsolgt: 210*25=5250,-

Drop-in eller Mat*Larm-meny

Hvis dere ikke ønsker å være en del av en matløype, kan dere ha Mat*Larm drop-in rett eller meny. Dette kan dere krysse av for i påmeldingsskjemaet, så tar vi kontakt. 

UTBYTTE FOR DERE SOM SERVERINGSSTED

 • Mat*Larm forplikter seg til å gi serveringssted synlighet i våre digitale kanaler
 • Mat*Larm er en viktig matarena, og ved å være en del av Mat*Larm vil det kunne generere flere kunder i ettertid
 • Bruke Mat*Larm til å etablere større nettverk av lokalmatprodusenter og leverandører
 • Deltagelse i nyttige bransjetreff gjennom året

VÅRE FORVENTNINGER TIL DERE

 • Aktiv deltagelse i dialog i forkant og underveis av Mat*Larm
 • Informasjonsutveksling innen gitte frister (matrett, produsent, råvarer, tekst og bilde om serveringssted)
 • Dere forplikter dere til å gi Mat*Larm synlighet gjennom egne kanaler

For å markedsføre dette på best mulig måte er vi avhengig av at dere sender oss tekst og høyoppløselige bilder av dere og maten. 

Har du spørsmål, ikke nøl med å ta kontakt: julie@hanen.no eller mariel@hanen.no

ENGLISH 

WHAT IS MAT*LARM?

Mat*Larm would like to invite your restaurant to participate in this year's food and drink festival. Mat*Larm is HANEN's food and drink festival in Oslo. The festival highlights local food and drinks in Norway, and focuses on the meeting between the farmer and the chef. One of the most important goals is to show the way for the farmer and producer towards HoReCa. As a result, Mat*Larm facilitates the creation of creative and unique food and drink experiences for Oslo's population.

WHO IS HANEN?

HANEN is a nationwide business organization for businesses in rural tourism, farm food and inland fishing in Norway. HANEN has more than 550 members across the country, and we are constantly growing.

REGISTRATION FOOD TRAILS

Deadline for registration: May 8, 2023. When the deadline has passed, we start the work of allocating the timings, trail theme and composition of restaurants. Registration is binding. The reason for this is all the logistics involved in planning a food trail.

REGISTRATION: PÅMELDING MAT*LARM 2023

How does it work? 

A food trail consists of 3-5 dining stops at 3-5 different restaurants. Over a period of 3-4 hours, a group of between 10-30 people will be guided by an Oslo guide from restaurant to restaurant. Each restaurant serves its unique Mat*Larm dish made with Norwegian local food within the trail theme given by Mat*Larm. New this year is that drinks are included in the price. So we encourage you to serve Norwegian cider, beer or similar. 

The group of guests arrive at the restaurant together with an Oslo guide, and are placed in one group at the eatery. We want to create a lasting collaboration between the farmer and the chef, so where possible, the farmer will also be present at the restaurant.

Food trails will be conducted on Friday 25 August and Saturday 26 August. The time of day will be agreed further.

TICKETS

Tickets are sold through matlarm.no/ticketmaster.no.

PAYMENT MODEL

Ticket revenue is divided equally by the number of restaurants per food trail and organizer. Prices are estimated prices as of 18.04.23. This price may change slightly, but not much. See two examples below:

Example 1:

1 organizer

3 restaurants

Price of food trail 849,- excl. VAT. 

Number of guests per food trail 20 pcs

Each restaurant/Mat*Larm gets per ticket sold: 849/4=212,25,-

Each restaurant/Mat*Larm gets total if sold out: 212.25*20=4245,-

Example 2:

1 organizer

4 restaurants

Price per food trail 1050,- excl. VAT. 

Number of guests per food trail: 25

Each restaurant/Mat*Larm gets per ticket sold: 1050/5=210,-

Each restaurant/Mat*Larm gets a total if sold out: 210*25=5250,-

Deadline for registration: May 8, 2023. When the deadline has passed, we start the work of allocating the times, the trail theme, who they get to join

MAT*LARM DISH AND DRINKS

The chef is challenged to create a taste dish (small main course) with a drink pairing focusing on ingredients from local food producers. The chef is welcome to use their own regular producers of Norwegian local food. The alternative is that we connect you with someone. The criterion is that the taste dish should consist of Norwegian, local ingredients. We encourage the chef to think outside the box. We also encourage to serve Norwegian drinks.

Size of flavor dish: 

70-150 grams of protein/main raw material. Each flavor dish includes drinks.

Drop-in or Mat*Larm menu

If you do not want to be part of a food trail, you can have a Mat*Larm drop-in dish or menu during the festival. More info in the registration link in the email, or send us an email. 

ADVANTAGE FOR YOU AS A RESTAURANT

 • Mat*Larm commits to giving restaurants visibility in our digital channels
 • Mat*Larm is an important food arena, and by being part of Mat*Larm it will be able to generate more customers afterwards
 • Use Mat*Larm to establish a larger network of local food producers and suppliers
 • Participation in useful industry meetings throughout the year

OUR EXPECTATIONS OF YOU

 • Active participation in dialogue prior to and during Mat*Larm
 • Information exchange within given deadlines (dish, manufacturer, raw materials, text and picture about catering establishment)
 • You commit to giving Mat*Larm visibility through your own channels

In order to market this in the best possible way, we depend on you sending us text and high-resolution pictures of you and the food. 

If you have any questions, contact us on julie@hanen.no or mariel@hanen.no

Ikoner__pølse